Növénydoktor.hu


SZAKTANÁCSADÁS - Kérdések, válaszok

Kérdezzen Ön is!

Babarózsa barnul,elszárad

Dísznövény kategória


Dátum: 2017-08-21 15:24:43
Kérdező: Kiss Ildikó
Válaszadó: dr. Némethy Zsuzsanna
Kérdés:
Tavasszal bőven virágzó babarózsánk az elvirágzás utáni metszést követően nem hozott, illetve csak csekély új hajtásokat.
Azután az ugráló fehér "tetük" megjelenésekor, amik pókhálószerű ragacsos hálót készítenek az új hajtások ágaira, levélfonákjaira, Serpa permettel permeteztük, utána pedig levéllyukacsosodás elleni szerrel. A helyzet egyre rosszabb lett, bár a tetvek eltűntek, a levelek fokozatosan barnulnak, elszáraznak. Két mezőgazdasági boltban is kértünk segítséget, ott azt a választ kaptuk, hogy valamivel túlpermeteztük, így megégtek a levelek. Moniliára gyanakodtam, de az ágak nem száraznak el, csak a levelek, ezért ezt kizárták a kérdésemre a boltban. A permetezések között több hét telt el, azóta kapott Volldünger tápot a talajra és a levelére is, nagyon híg változatban.

Legyen kedves írja meg, hogy Ön szerint mit tehetünk ezért a szép nagy kedves bokrunkért, hogy megmentsük a teljes pusztulástól.
Válasz:
Kedves Ildikó!
A probléma megoldásához hasznos lenne, ha küldene a betegeskedő bokorról és a környezetéről képe(ke)t. A lebarnult levelek mellett a vesszőkön vannak élő rügyek, vagy azok elhaltak, laposak?
Üdvözlettel: Növénydoktor

Vissza a többi kérdéshez »

© dr. Némethy Zsuzsanna
A Növénydoktor szakmai partnere a Bálintgazda.hu. | Partnerünk: Könyvelők.hu