Növénydoktor.hu


SZAKTANÁCSADÁS - Kérdések, válaszok

Kérdezzen Ön is!

Harkály a kertben

Minden más kategória


Dátum: 2013-12-13 19:22:49
Kérdező: GYARMATHY GABOR
Válaszadó: dr. Némethy Zsuzsanna
Kérdés:
Vendegem lett egy harkály a kerti házamban. Már 5 lyukat is furt az eresz alá. A haz f↑bol van. es a tetö alatt lakik. Hogyan szabaduljak töle ?
Válasz:
Javaslom nézze meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapját és a következő cikket:http://www.mme.hu/component/content/article/15-legfrissebb-hirek/1532-egy-ujabb-falrongalasi-esettel-egyidoben-megerkezett-a-harkalykarosultakat-tajekoztato-jogertelmezes.html.Felhívom figyelmét, hogy valamennyi harkály faj védett, csak elzavarni lehet, megsérteni, lelőni nem. A cikk felsorolja a madarak távol-tartásának jelenleg ismert korlátozott lehetőségeit.

Ragadozómadár sziluetteket ajánlja a cikk felfüggesztve, valamint más különböző alakú fényvisszaverő tárgyakat, melyeket a légmozgás könnyen és folyamatosan mozgásban tart. Védőháló kifeszítése is szóba jöhet kisebb méretű épületeknél, amennyiben esztétikailag elfogadható a látványa. Az MME harkályokkal kapcsolatos cikke minden olyan védekezési lehetőséget ismertet, amit külföldön is ajánlanak, illetve alkalmaznak.

Vissza a többi kérdéshez »

© dr. Némethy Zsuzsanna
A Növénydoktor szakmai partnere a Bálintgazda.hu. | Partnerünk: Könyvelők.hu