Növénydoktor.hu


SZAKTANÁCSADÁS - Kérdések, válaszok

Kérdezzen Ön is!

Minden növényem elpusztul a lakásban. Mit tegyek?

Dísznövény kategória


Dátum: 2009-12-30 11:30:05
Kérdező: Ágoston Ildikó
Válaszadó: dr. Némethy Zsuzsanna
Kérdés:


Már évek óta küszködöm azzal a gonddal, hogy megveszek egy szép nagy, és drága virágot, és egy idő után elszárad.
Volt már gyompálmám, legyező pálmám, -a többinek nem tudom a nevét, de a probléma mindegyikkel az volt hogy elkezdte hullatni a levelét, és egy idő
után teljesen tönkre ment. Nem tudom mit csináljak, létezik, hogy egyszerüen nem lehet a mi lakásunkban virágot tartani?
Próbáltam hogy nem öntözöm olyan gyakran, (hetente 1-szer szoktam).
Ildikó
 

Válasz:
A szobához, a lakáshoz, annak tulajdonságaihoz érdemes virágot válaszani. Figyelje meg, hogy - mikor süt oda a nap, és mennyi ideig, - ha nem éri nap a helyet, mennyire világos, - télen, nyáron általában milyen a hőmérséklet azon a helyen, - ne legyen huzat, tehát ott huzattal ne szellőztessenek, - milyen a lakásban a fűtés, - a levegő páratartalma milyen.Ha ezeket tudja, olyan növényt válasszon, aminek azonosak az igényei az adottságokkal.Ha már a virágok megvannak, akkor meg utána kell nézni a meglévő növények igényeinek (hőmérséklet, napfény, talaj, nedvesség stb.). Ehhez ismerni kell a növények nevét. Ezért javaslom, hogy amennyiben vásárol új virágot, a nevét tudakolja meg a vásárlás során, irassa fel a számlára, ha nincs feltüntetve a cserépben.Olyan lakás nincs, ahol a növények nem maradnak életben, ettől ne féljen.

Vissza a többi kérdéshez »

© dr. Némethy Zsuzsanna
A Növénydoktor szakmai partnere a Bálintgazda.hu. | Partnerünk: Könyvelők.hu