Növénydoktor.hu


SZAKTANÁCSADÁS - Kérdések, válaszok

Kérdezzen Ön is!

Nem virágzik a Frézia!

Dísznövény kategória


Dátum: 2012-02-14 16:42:49
Kérdező: Lotti
Válaszadó: dr. Némethy Zsuzsanna
Kérdés:
Sziasztok!

Évek óta próbálkozom a Frézia termesztésével, minden évben veszek 1-2 csomag drága hagymát, de nálam nem virágzik a Frézia! Mit ronthatok el?
Az interneten találtam 2-3 cikket a Frézia termesztéséről és a leírtak alapján nem tűnik ördöngösségnek, nekem mégsem sikerül virágzásra késztetnem ezt a gyönyörű virágot.
Segítsetek légyszíves!

Köszönettel: Lotti
Válasz:
Nem derül ki leveléből, hogy lakásban próbálja virágoztatni vagy szabadban a fréziát. Lakásban, mesterséges körülmények között tartva azt ajánlják, hogy a levelek megjelenése után a növényeket nappal napos helyen , éjszakára pedig 5-8 C fokon kell tartani, ez indítja el a virágzást.Szabadföldi viszonyok között pedig tavasszal, amint a talaj felmelegszik, kiültethetőek a hagymagumói, a gladiólusszal egy időben, azzal azonosak az igényei. Nyár közepére jelennek meg a virágai.Az is lehet, hogy az árusított hagymagumók nem elég fejlettek, nem érték el azt a megfelelő méretet, melyek virág képzésére alkalmasak. Előfordulhat, hogy a növényeket vágott virágnak nevelték, majd azokat levágva, a hagymáikat erre a célra adták el, pedig ezek szaporításra nem alkalmasak. Növénydoki

Vissza a többi kérdéshez »

© dr. Némethy Zsuzsanna
A Növénydoktor szakmai partnere a Bálintgazda.hu. | Partnerünk: Könyvelők.hu